16 марта 2016                    

Чи потрібні спортсменам з вільної боротьбі чемпіонати України?

Вільна боротьба чудовий спорт, але мало хто насмілиться розповісти правду про гнилу суть системи відбору борців в Україні з боку головних тренерів. Мене звати Кравченко Світлана, я мати спортсменки, якій нещодавно «плюнули в обличчя».
Я дуже хочу висвітлити цю тему по-перше як мама, а по-друге як колишня спортсменка, майстер спорту міжнародного класу.
Моя дочка, Кравченко Анастасія займається вільною боротьбою з 6-ти років, вона цілеспрямована дівчина, яка присвятила своє життя цьому спорту. Навчається у Броварському вищому училищі фізичної культури та кожного дня має по три тренування. Вона являється майстром спорту України, чемпіонкою України серед жінок до 23 років 2016 року (26.01-29.01.2016 р.,м. Київ ), володаркою срібної медалі відкритого чемпіонату Азербайджану серед дорослих. Також бронзовою призеркою чемпіонату Європи серед кадеток та неодноразовою переможницею міжнародних турнірів.

Як було вище зазначено,  Настя стала чемпіонкою України 2016 року у ваговій категорії 55 кг, та повинна була відібратись на чемпіонат Європи,який пройде з 20.03 по 28.03 2016 року в Болгарії . Однак, навіть такі старання виявилися безглуздими для головних тренерів  збірної, вони вирішили, що чемпіонат України це не є показник рівня підготовки спортсмена. По старій традиції головний тренер жіночої збірної Євонов В.Є. самостійно, не зважаючи на результати чемпіонату України,  призначив до поїздки на чемпіонат Європи(20.03-28.03.2016 Болгарія) замість моєї дочки,іншу спортсменку. Яка за «збігом обставин» виявилась його вихованкою. Також хочу зазначити, що дана спортсменка виступала в іншій ваговій категорії 53 кг та посіла 2-е місце на чемпіонаті України. Мабуть шановний  Євонов В.Є вважає,що Кравченко Настя випадково стала чемпіонкою,а Кремез Олена випадково програла фінал ? А може всі випадковості не випадкові?

В мене виникає декілька питань. По-перше – для чого взагалі проводяться чемпіонати України? З таким успіхом головні тренери можуть самостійно назначати до поїздок на міжнародні змагання тих кого вигідно – того, хто приносить користь самим головним тренерам. А на інших-начхати.
Можна спокійно псувати життя молодим спортсменам, не давати їм жодного шансу на розвиток. Для чого, коли можна просто наплювати і зробити добре собі!? Такі кроки з боку Євонова  В.Є калічать психіку спортсменок. Як пояснити дівчині,чому в усіх інших вагових категоріях на чемпіонат  Європи до 23 р. везуть чемпіонок України,а  її чемпіонку України  ні? Тому, що Євонову В.Є  схотілося просунути свою вихованку на Європу у цій вазі 55 кг?

Чому наші спортсмени виїжджають за кордон та виступають за інші країни? Відповідь проста-їм не дають стати на ноги! Нехтуючи суспільними інтересами заради своїх!
Дуже прошу підтримати мене не байдужим людям, які хочуть щось змінити, та тим які також зіштовхнулися з такою проблемою!

Кравченко Світлана Анатоліївна odaysha@mail.ru 

P.S. редакция может не разделять мнение авторов и не несет ответственности за содержимое материала


Наше приложение для iOS и Android

Автор / Кравченко Світлана Анатоліївна для Wrestlingua.com
© Все права защищены, при использовании материалов ссылка (для интернет-изданий активная, индексируемая гиперссылка) на Wrestlingua.com обязательна!
Комментарии