9 июня 2015                    

Тернопільські борці привезли з Острави золото та срібло

Команда тернопільських борців повернулася з міста Острави, що в Чехії з міжнародного турніру з вільної боротьби пам’яті  тренера Й.Клепця.



У змаганнях брали участь найсильніші борці Чехії, Словаччини та Польщі, тернопільська команда та команда зі Збаража. Троє наших спортсменів з Тернополя стали чемпіонами турніру і здобули золоті медалі. Серед старших юнаків та кадетів не було рівних тернополянам Василю Ільницькому у ваговій категорії до 50 кг та  Володимиру Рибіну у ваговій категорії до 54 кг, а серед юніорів та дорослих золоту нагороду здобув  Тарас Миськів у ваговій категорії до 74 кг.
В боротьбі за чемпіонство наші борці в більшості чисто або технічно вигравали у своїх суперників поляків, словаків та чехів. Поступившись значно важчій та старшій чеській суперниці в фіналі срібну нагороду турніру здобула тернополянка Аліна Сивак, також серед  дорослих  і значно важчих борців виступав тернополянин Валерій Рибін,  у ваговій категорії до 65 кг, маючи 18 років і вагу 57 кг, він здобув срібну нагороду зайнявши друге місце на міжнародному турнірі. Троє наших борців Володимир Рибін, Василь Ільницький та Аліна Сивак є учнями Львівського державного училища фізичної культури, Тарас Миськів студент Львівського національного університету ім.І.Франка, а Валерій Рибін студент Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка.



В заліку, показавши хороші результати на цих міжнародних змаганнях, з шести учасників тернопільська команда завоювала три золоті та дві срібні нагороди  (СК ім.Б.Сцібайла «ГалТер’S»), з 13-ти учасників 10 нагород різного ґатунку здобула команда Збаража зайнявши загальнокомандне 2-ге місце (CK "Чемпіон”).

Хоча фінансові можливості спортсменів є обмеженими, поїздку тернопільських борців до Чехії організував і профінансував  Спортивний клуб ім. Богдана Сцібайла «ГалТер’S» (Галичина-Тернопіль-Sport). Тернопільських борців з приємністтю запросили  на міжнародні турніри, які відбуватимуться протягом року в Чехії, Словаччині та Польщі. За наявності державного, міського чи обласного фінансування наші борці зможуть взяти участь і у наступних  змаганнях за кордоном, здобуваючи міжнародні нагороди для нашого міста, області та України в цілому.   

Президент СК ім.Б.Сцібайла «ГалТер’S»
Ігор Сцібайло




Наше приложение для iOS и Android

Автор / Ігор Сцібайло для Wrestlingua.com
© Все права защищены, при использовании материалов ссылка (для интернет-изданий активная, индексируемая гиперссылка) на Wrestlingua.com обязательна!
Комментарии