29 сентября 2011                    

На допомогу приходить колір

Важко уявити, але око людини може розрізняти 1,5 млн. кольорів і відтінків. Деякі навіть здатні лікувати, але усі вони впливають на емоції і врешті-решт на стан органів та систем організму. І цей вплив не варто недооцінювати.


Такі корисні при хворобах

Ще в сиву давнину було відомо, що кольори певним чином впливають на людину. Сьогодні кольоротерапія, яка використовує найкращий досвід минувшини і сучасні наукові розробки — ефективний метод оздоровлення. За допомогою кольорів відбувається позитивний вплив на організм. Їх правильне застосування допомагає пацієнту подолати хворобу і навіть змінити ставлення до життя. Щоправда передозування, а також неправильно підібрана терапія призводить до протилежного ефекту.

Якщо людина однаково гармонійно сприймає усю кольорову гамму, то це одне із свідчень того, що в неї гарне здоров'я. Якщо уражені певні органи і системи, то організм підсвідомо обирає колір, який йому не вистачає. Тим самим запускається захисний механізм. Такий вибір — своєрідний тест, що дозволяє оцінити стан здоров'я, визначити які саме органи і системи потребують зцілення. Певний колір корисний при тих чи інших хворобах і має свій індивідуальний влив. Знаючи ці властивості, у повсякденному житті варто віддавати перевагу необхідним для одужання кольорам.

Кольори поділяють на активні і пасивні. До активних відносять червоний, помаранчевий, певною мірою — жовтий. Вони збуджують організм, надають йому заряд енергії і крім того прискорюють процеси життєдіяльності. Кольори, які прийнято вважати пасивними, діють більш різнопланово. Якщо людина прагне заспокоєння та умиротворення, то їй варто використовувати у побуті світлі відтінки зеленого, блакитний та рожевий кольори, певною мірою білий. Синій і зелений вважають нейтральними кольорами. Є і такі, що викликають почуття переляку та пригнічують. Це насамперед чорний і темно-коричневий кольори. За тривогу, невпевненість та смуток несуть відповідальність ліловий і фіолетовий кольори.

Беру відповідальність на себе

Якщо людина страждає на хвороби, що виникають на тлі слабкості і загального виснаження, то для неї буде корисний червоний колір. Він надає сили, підвищує працездатність, внутрішню енергію та кров'яний тиск, підсилює статевий потяг. В той же час може викликати гнів і роздратування. Червоний позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Саме тому може допомогти людям в боротьбі з простудними захворюваннями. Цей колір, який широко використовується в народній медицині сприяє нормалізації обміну речовин і кровопостачання, припиненню запального процесу. Його варто застосовувати при паралічах.

Якщо ви страждаєте на депресію та втому, вас непокоять страхи та непевність, тоді варто віддати перевагу помаранчевому кольору. Він допомагає в лікуванні безпліддя, врівноважує гормональний стан, а крім того покращує апетит, позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, сечового міхура, нирок, стимулює роботу надниркових залоз та сприяє очищенню від слизу.

Поліпшує роботу шлунка і кишечника, позитивно впливає на печінку, очищає організм від токсинів, контролює вагу, допомагає позбутися від запорів саме жовтий колір. Він підвищує апетит, гостроту зору та зміцнює центральну нервову систему. Жовтий дарує відчуття веселості та радості, а також покращує концентрацію уваги, пам'яті і настрою.

При втомі очей на допомогу приходить зелений колір. Він взагалі здатен вселяти надію. Варто відмітити його заспокійливий вплив на центральну нервову систему. Зеленому притаманний болезаспокійливий ефект. Він також знижує артеріальний та внутрішньоочний тиск, сприяє ритмічній роботі серця.

Якщо вам не спиться, то варто почитати під блакитним абажуром. Цей колір має здатність заспокоювати. Він допомагає позбутися хвилювання та страху, знижує кров'яний тиск, знімає запалення, підвищує імунітет та позитивно впливає на роботу щитовидної залози.

Найсильніший болезаспокійливий колір — синій. Він заспокоює дихання та знімає напругу, викликає відчуття спокою і комфорту. Його варто застосовувати при порушеннях менструального циклу, лікуванні бронхіту, астми, мігрені, ендокринної і кісткової систем, мозку, екземи, очей, носових пазух, запалень і ударів.

Для уповільнення дихання і зниження серцебиття у пригоді стає фіолетовий колір. Він нормалізує стан лімфатичної системи, допомагає при внутрішніх запаленнях, висипаннях на шкірі, ішіасі та мігрені. Тим, в кого непомірний апетит і є бажання схуднути варто використовувати фіолетовий колір.

«Центр сімейної медицини»


Наше приложение для iOS и Android

Автор / Ant для Wrestlingua.com
© Все права защищены, при использовании материалов ссылка (для интернет-изданий активная, индексируемая гиперссылка) на Wrestlingua.com обязательна!
Комментарии