WRESTLING.UA
больше ...

Наталія Смирнова - єдина росіянка у фіналі 1-го дня турніру Яригіна
29-01-2010

Сьогодні, 29 січня в перший день міжнародного турніру з жіночої боротьби гран-прі "Іван Яригін" будуть розіграні нагороди в неолімпійських вагових категоріях - до 51, 59 і 67 кг. За підсумками ранкової частини змагань поборотися за золото турніру зможе тільки одна росіянка - Наталія Смирнова, яка виступає у ваговій категорії до 59 кг. У фінальній сутичці вона зустрінеться з американкою Келсі Кейбелл. За третє місце у цій же ваговій категорії буде боротися інша росіянка, яка програла у півфіналі американці, Ганна Цветнік. Відзначимо, що вихід Цветнік до півфіналу супроводжувався тривалими суддівськими розглядами. Після закінчення битви її суперниця з Монголії Енхбаяр Цевегмед відмовилася тиснути руку судді і суперниці, а в той момент, коли суддя піднімав руку россійскої спортсменки, щоб оголосити її переможницею, монголка підбігла до нього і вдарила по руці. За цим  інцидентом послідував ретельний перегляд відео запису моменту але він не привів до зміни результату, проте сильно затримав подальші сутички. Можливо, і це вплинуло на те, що Цветнік в наступній сутичці поступилася американці.

Не змогла дійти до фінальної зустрічі в категорії до 67 кг Юлія Бартновска. У першій сутичці вона на туше перемогла Діану Садвакасову з Казахстану, однак вже в наступній, півфінальній сутичці була зупинена українкою Катериною Бурмистрова. Тепер Бартновска буде боротися за бронзу.

З категорією до 51 кг у російської команди були пов'язані особливі надїі. Адже саме в цій вазі конкуренція в збірній особливо гостра. Але до фіналу росіянки не дійшли. Заміра Рахманова після перемоги в першому колі над своєю недавньою суперницею по фіналу Кубка Росії Любов'ю Сальниковою, вже у наступному раунді програла Тетяні Бакатюк з Казахстану. Заміра остаточно втратила шанси на боротьбу за нагороди після того, як Бакатюк програла у півфіналі Каи Юри з Японії. Катерина Краснова у першій же сутичці поступилася вищезгаданій японці Каи Юри, і тепер має шанси поборотися лише за бронзу. У фіналі японській спортсменці протистоятиме Олександра Когут з України, вихід у фінал якої також супроводжувався конфліктною ситуацією. Справа в тому, що після того, як суддя оголосив Коргут переможницею півфінальної сутички, її суперниця Хан Кум Ок з Кореї відмовилася підійти і потиснути руку суперниці. З боку корейської делегації був поданий протест і, після досить тривалого перегляду відео, суддівська колегія визнала дії арбітра помилковими. У результаті зустріч була відновлена, Когут вже встигла піти з килима, була викликана на нього знову і суперниці продовжили боротьбу в третьому періоді. Але і в ньому Коргут довела свою перевагу. До української суперниці був прихильний жереб, і вона зуміла ним скористатися, щоб провести прийом.